Fibromyalgie Massage

 

Fibromyalgie patiŽnten. Wat is fibromyalgie. Fibromyalgie, is een reumatische aandoening die ook wel weke-delen reuma wordt genoemd. Het is een vorm van reuma en veroorzaakt zware spierpijnen in het hele lichaam. Men ondervindt dat in spieren, spier- en gewrichtsaanhechtingen en pezen. Andere klachten die een fibromyalgie patiŽnt ondergaat zijn onder andere depressiviteit, vermoeidheid, een verminderd concentratievermogen, hoofdpijn, slapeloosheid terwijl darmklachten ook kunnen voorkomen. Wanneer een patiŽnt pijn voelt en daardoor onder stress staat, zal het systeem van het menselijk lichaam daarop fel op reageren en er tegen vechten. Men heeft dan een oppervlakkige ademhaling, waardoor het hart teveel werk te verzetten krijgt en het herstel van het lichaam langer zal duren.

Onderzoek universiteit van Miami.

De universiteit van Miami heeft onlangs onderzoek gedaan naar fibromyalgie, de effecten en behandelingen ervan. Uit dat onderzoek is gebleken dat massage een zeer gunstig effect heeft op Fibromyalgie patiŽnten.

Men noemt dit ook wel Fibromassage.

Fibromassage
als pijnbestrijding:
Deze massage heeft het verlichten van pijn als speerpunt. Eerst wordt de plaats en het niveau van de pijn bepaalt waarna een massage volgt. In een kuur van 10 weken zal het beste resultaat behaald worden, waarna de kuur naar gelang de klachten wordt afgebouwd naar 1 Š 2 keer per 2 of 3 weken. 

Enkele positieve effecten van Fibromassage zijn:
* Verlichting van spierkrampen
* Het versterken van het lymfesysteem
* Verlagen van de bloeddruk
* Opname van zuurstof in de spieren
* Verbetering van het bewegingsapparaat
* Een positieve werking op de natuurlijke pijnstiller: endorfine

Een Fybromassage brengt rust en balans in het lichaam, een betere en gelijkmatige ademhaling, een gunstig effect op het hartritme en de klachten zoals stress en pijn zullen verminderen.

 

Terug

Hands on Healing, Luyckershofke 92, 5243 WG Rosmalen, 073-5215283 of 06-13281684