Terug

 

Thaise lymf massage


 

Het lymfestelsel vormt een belangrijk onderdeel van ons immuunsysteem. Via de lymfe worden ziektekiemen en afvalstoffen afgevoerd naar de organen, waarna het lichaam ze kan uitscheiden. Omdat het lymfestelsel geen centrale pomp heeft, zoals het hart voor de bloedvaten, kun je dit beïnvloeden met massage. De Thaise Lymphe Massage is een complete lichaamsmassage die zowel ontspannend als therapeutisch werkt. In onze westerse maatschappij staan we bloot aan veel toxische stoffen. Bovendien bewegen we te weinig. De belasting van ons lymfestelsel is daardoor groot. Wanneer het lymfestelsel niet goed werkt en we ons lichaam niet kunnen ontdoen van afvalstoffen, kunnen klachten als hoofdpijn, chronische vermoeidheid, griep, hoge bloeddruk, reuma, huidproblemen of cellulitis ontstaan. Met de Thaise lymfe massage kun je onder meer klachten verminderen en het afweersysteem versterken. Deze massage kan daarom ingezet worden als welness behandeling met een therapeutisch karakter.  

De Thaise lymfe massage is een zeer effectieve massage van een uur waarbij het hele lichaam wordt behandeld. De massage bevordert de doorstroming van het lymfevocht in het lymfestelsel. De massage wordt voor een groot deel met de onderarmen gegeven. Ritme, tempo en herhalingen in deze massage zorgen voor een maximaal effect. "De lymfemassage versterkt je balans en bevordert je gezondheid."

Bij de geboorte is het lymfestelsel te vergelijken met een zuiver bergriviertje dat netjes de afvalstoffen uit het lichaam afvoert. In de loop van de levensjaren houdt het lichaam steeds meer afvalstoffen vast en raakt het riviertje vervuild. In onze drukke, niet altijd even gezonde maatschappij, gebeurt dit helaas steeds vaker. Mensen krijgen klachten als chronische vermoeidheid, infecties, hoofdpijn, cellulitis, pijnlijke en vermoeide benen etc. Door middel van de Thaise lymfe massage worden het lymfestelsel gestimuleerd om de afvalstoffen/gifstoffen af te voeren en het ‘riviertje’ te zuiveren.

Let op! Deze massage is geen lymfe drainage. De lymfedrainage is een therapeutische behandeling en mag alleen worden verricht door deskundigen zoals bijvoorbeeld fysiotherapeuten.

Een optimaal effect wordt bereikt indien er de behandeling een aantal malen wordt herhaald. De tweede behandeling kan na 2 ½ week worden ondergaan. De derde behandeling na 2 maanden en de vierde behandeling na 6 maanden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Behandeltijd: 60 min